Selters

Home / Banje / Selters

“SELTERS” – Mladenovac

Institut za rehabilitaciju Beograd organizacioni deo

 

11400 Mladenovac,

Kralja Petra I br. 335

Tel: +381 11 8241-100.

Fax: +381 11 8236-431

www.rehabilitacija.com

E-mail: seltersmarketing@gmail.com

Banja Selters se nalazi na prostranom, šumovitom terenu na obroncima planine Kosmaj, 46km. jugoistočno od Beograda, sa kojim je povezana autoputem i magistralnim putem. Aerodrom Surčin udaljen je 55km. Klimatski uslovi su prijatni, a banja je poznata i po zelenilu i čistom vazduhu. U blizoj okolini, nalaze se mnogobrojni kulturno-istorijski spomenici, i poznata izletišta. Banjska tradicija Seltersa počinje 1898. godine kada je na ovom lokalitetu otkrivena lekovita mineralna voda.

Organizovana delatnost banjskog lečenja i rehabilitacije intenzivno se razvijala u periodu sedmadesetih godina, kada je i sagradjen najveći deo postojećih objekata. Ovaj organizacioni deo je u sastavu Instituta od 1989. godine. Raspolaže sa ukupno 460 postelje od toga 300 postelja u mreži zdravstva.

O zdravlju pacijenata se stara 30 lekara, 92 fizioterapeuta i 102 medicinske sestre. Tokom godine se u stacionaru Seltersa rehabilituje preko 7000 pacijenata. U sastavu banje je i savremeni Novi stacionar sa jednokrevetnim, dvokrevetnim i trokrevetnim sobama, amfiteatrom, restoranom za ručavanje za 250 osoba, ekskluzivnom banket salom i bazenom sa toplom vodom.

Indikacije

U stacionaru se obavlja:

bolnička rehabilitacija

centralni i periferni motorni neuron,

degenerativni i zapaljenski reumatizam

i oboljenja periferne cirkulacije.

 

 

Smeštaj http://www.rehabilitacija.com/Selters/cenovnik.htm